Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Synek: Vrchol souboje s Drysdalem přijde až v Riu

Praha - Skifař Ondřej Synek se v neděli potřetí v kariéře stal v Amsterodamu veslařským mistrem světa, další zlato ve své úspěšné kariéře ale příliš neoslavil. Hned po závodě se totiž společně s dalšími reprezentanty vydal autobusem domů a už v úterý odjíždí s rodinou na dovolenou.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Ivana Roháčková

Původně se měl vrátit z Nizozemska letecky v neděli večer, ale aby mohl finálový triumf alespoň trochu oslavit, rozhodl se své plány změnit. Velká oslava se prý ale po cestě nekonala. "Dukla Praha má nový autobus a měli jsme od řidiče zakázaný alkohol, tak jsme si koupili limonádu, kterou jsme pili," smál se Synek. "Ale jak jsem byl unavený, tak jsem vytuhnul a v jedenáct večer usnul," dodal jedenatřicetiletý veslař.

Po společenských povinnostech v Praze v úterý odcestuje do Chorvatska. "Sportu jsem v poslední době měl dost, takže se budu jen válet a užívat si děti a manželku," řekl Synek, který počítá s tím, že v příštích týdnech několik kilogramů přibere. "Není to jen o tom, ale i o regeneraci a nabírání sil," uvedl dvojnásobný stříbrný olympijský medailista.

S odstupem několika hodin mohl opět zhodnotit závod, ve kterém získal již devátou medaili na mistrovství světa. "Věřím a doufám, že to nebyla náhoda. Jel jsem tak, jak jsme to s trenérem vymysleli. Bylo důležité napálit to na startu a vytvořit si náskok, protože bylo jasné, že Drysdale druhou polovinu bude silný. Pak už to bylo o finiši," uvedl Synek, který ovládl MS i v letech 2010 a 2013.

Poté, co letos obhájil titul, naznačil, že by světovému skifu mohl vládnout on místo pětinásobného šampiona Mahého Drysdalea z Nového Zélandu. "Je ale jasné, že Drysdale bude dělat vše pro to, aby mě porazil. Už dříve prohlásil, že jeho poslední velký závod bude na olympiádě v Riu. A bude chtít zlato. Poslední tři čtyři roky je to mezi námi vyrovnané a myslím si, že to bude podobné i nadále," uvažoval Synek.

Svá slova podpořil i výsledky v sezoně, kdy se svým dlouholetým sokem dvakrát prohrál ve světovém poháru. "Vždy to ale bylo o stejný kousek, jako on teď prohrál se mnou. Před závody nikdo z nás neví, jak to bude. Záleží na tom, kdo se jak vyspí, nají nebo jaké bude počasí," podotkl Synek.

Dalším úspěchem na MS zvýšil Synek své šance na velký úspěch na olympiádě v Riu de Janeiro v roce 2016. Právě zlatá olympijská medaile mu jako jediná ještě chybí. Tak daleko prý ale momentálně ještě nemyslí. "Uvědomuji si, že se to blíží. Ještě ale nejsem ani kvalifikovaný. Z příštího mistrovství světa do Ria postoupí devět skifařů a teď je nejdůležitější kvalifikovat se tam. Až pak bude možné na olympiádu myslet," dodal Synek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články