Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Synek se závodem protrápil, ve finále dojel poslední

Lucern – Osobním neúspěchem skončil pro skifaře Ondřeje Synka třetí díl Světového poháru ve švýcarském Lucernu. Čtyřnásobný mistr světa se tentokrát s formou nepotkal, na soupeře nestačil a dojel šestý. Suverénní vítězství zaznamenal Robert Manson z Nového Zélandu, který zopakoval prvenství z Poznaně. Šesté místo obsadil také dvojskif lehkých vah Jiří Šimánek - Miroslav Vraštil.

Synek se letos představil ve Světovém poháru poprvé, předchozí díly v Bělehradu a Poznani vynechal. Během května ovládl v Račicích mistrovství Evropy na skifu, ale premiérový start v elitním veslařském seriálu mu nevyšel.

"Prostě to nebyl můj den. Byl jsem úplně bez energie. Vůbec nevím proč. Jak lehce to šlo včera, tak těžké to bylo od startu dnes a trápil jsem se," uvedl Synek, který si v sobotním semifinále pohlídal postup z druhého místa za Mansonem.

V polovině dvoukilometrové trati byl ještě čtvrtý, ale na vedoucího Mansona měl už tehdy ztrátu tři a půl sekundy. Poté se pořadím propadal a cílem projel rezignovaně třináct sekund za vítězem.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek se na SP v Lucernu musel poklonit soupeřům

Manson v této sezoně nahradil v novozélandském týmu odpočívající hvězdu Mahého Drysdalea a příležitost chytil za pačesy. V Polsku časem 6:30,74 překonal jeho nejlepší světový čas mezi skifaři a suverénně kraloval i tentokrát. 

"Na první pětistovce to nebylo nic moc, cítil jsem se trochu ztěžka. Ale pak jsem chytil rytmus," řekl Manson, který před osmi lety vybojoval na mistrovství světa do 23 let v Račicích zlato na dvojskifu.

Dvě vítězství ve SP nepřeceňuje. "Řekl bych, že před mistrovstvím světa všichni zrychlí, takže se teď musím vrátit k poctivé práci," dodal sedmadvacetiletý veslař.

Světový šampionát se uskuteční na přelomu září a října v Sarasotě.

3. díl Světového poháru ve veslování v Lucernu (Švýcarsko):

Muži:

Skif: 1. Manson (N. Zél.) 6:49,08, 2. Fournier (Kuba) 6:52,94, 3. Ščarbačenja (Běl.) 6:55,00, ...6. Synek (ČR) 7:02,29.

Dvojskif: 1. Storey, Harris (N. Zél.) 6:10,99, ...finále C: 4. Melichar, Klang (ČR) 6:32,28.

Dvojka bez korm.: 1. Hunter, Murray (N. Zél.) 6:34,50, ...finále B: 3. Podrazil, Helešic (ČR) 6:45,88.

Párová čtyřka: 1. Litva 5:48,72.

Ženy:

Skif: 1. Gmelinová (Švýc.) 7:25,22, ...finále C: 3. L. Žabová (ČR) 7:53,58.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články