Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Synek se vyrovnal s korejským dusnem a postoupil do čtvrtfinále

Čchungdžu (Korea) - Hlavní aspirant na zisk titulu mistra světa, skifař Ondřej Synek, s přehledem zvítězil v rozjížďce. Stříbrný medailista z loňských olympijských her v Londýně, který letos ještě neprohrál, porazil druhého Inda Sawarna Singha jen o jednu a půl sekundy. Menší rozdíl byl ale způsoben pouze tím, že Synek šetřil síly. Ve středu ho čeká čtvrtfinále.

"Jelo se mi celkem v pohodě. Jen je tu strašné vedro. Respektive je tu 'jen' třicet stupňů, ale kvůli velké vlhkosti je to, jako kdyby bylo čtyřicet," uvedl Synek.

Třicetiletý veslař pražské Dukly si stále v Asii zvyká na časový posun a aklimatizuje se. Ideální to ale ještě není. "Pořád špatně usínám. Je vidět, že Angličani, kteří jsou zde už dlouho, tak 'lítají'. A třeba Bulhar Božilov, kteří přiletěl jako my, je ještě nerozjetý a unavený," řekl Synek, který ale věří, že v příštích dnech se jeho stav zlepší. "Forma, myslím, že je. Pocitově se cítím dobře. Musím ale ještě omrknout ostatní," dodal Synek s úsměvem.

Další dvě posádky již tak úspěšné nebyly. Párová čtyřka Petr Buzrla, Jakub Houska, Petr Ouředníček Martin Basl byla třetí a čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Jan Pilc, Milan Doleček čtvrtá. Obě lodě, které v případě úspěchu mohly postoupit přímo do semifinále, tak čekají opravy.

V pondělí do MS zasáhnou zbývající tři české posádky - skifařka Miroslava Knapková, dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články