Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Synek se těší do Račic a před ME hlásí: Mám velkou výhodu

Račice - Čtyřnásobný mistr světa Ondřej Synek už má za sebou hlavní část zimní přípravy a pomalu se chystá první velký start - květnový závod evropského šampionátu ve veslování v Račicích. Ve 34 letech bude poprvé v kariéře bojovat o medaile z velké akce v domácím prostředí. "Příprava je za mnou i přede mnou. Veslování je sport, ve kterém se nesmí moc odpočívat a musí se pořád trénovat. Celá zima proběhla podle plánu, bez zranění," řekl bronzový medailista z Ria.

Sport
zdroj: ČT4

Na ME bude mít výhodu domácího prostředí, což je podle něj podstatné. "Kanál znám velice dobře, vesluji na něm od roku 1995, kdy jsem tady závodil poprvé jako malý. Výhoda je to velká. I když se to třeba nezdá, tak každá voda jiná. I prostředí. A když ho člověk nezná, může ho to trošku limitovat," vysvětloval Synek.

Jen mu udělali menší čáru přes rozpočet správci areálu. "Všiml jsem si, že na kanálu vykáceli nějaké stromy, které jsem vždy měl jako orientační body. To mě trochu zradilo, ale snad to bude v pohodě," usmíval se Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek vstupuje do sezony s novou lodí

Přestože považuje kontinentální šampionát za důležitý závod, není to vrchol sezony. Tím je pro něj až mistrovství světa. I proto příliš neupravoval program přípravy. "Beru to jako každou jinou sezonu. Jediná změna je, že se pojede u nás doma. K Evropě ale nechci přistoupit jen tak, že bych to odjel. Vložím do závodu všechno a chci se fanouškům předvést," uvedl svěřenec trenéra Milana Dolečka staršího. Na vodě se Synek připravuje od poloviny března, má za sebou i soustředění v Itálii.

Při absenci Miroslavy Topinkové Knapkové, která je těhotná, bude Synek hlavní tváří ME. "Nechala mě v tom samotného," usmíval se Synek. "Jsem ale hrozně rád, že se jí daří v osobním životě. To je asi největší zlatá medaile, kterou mohla vyhrát," uvedl na adresu olympijské vítězky z Londýna, která očekává narození prvního potomka v září.

Přestože oproti loňsku nezměnil Synek typ lodě, design je výrazně jiný. Synek si nechal skif upravit do národních barev. "Sám jsem se na něm podílel a moc se mi líbí. Chtěl jsem, aby na lodi byly české barvy a vlajka," přál si Synek, který podobu lodě v závodě poprvé představí na ME, přičemž předcházející Světový pohár v Bělehradu vynechá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články