Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Synek ovládl třetí díl veslařského SP v Lucernu

Lucern (Švýcarsko) - Skifař Ondřej Synek ovládl třetí díl světového poháru ve veslování v Lucernu a připsal si druhý triumf v letošním seriálu, který vyhrál i celkově. Společně s úřadujícím mistrem světa se na pomyslné stupně vítězů prosadila i skifařka Miroslava Knapková, která dojela ve Švýcarsku třetí. Synek, jenž tak proměnil ve vítězství oba své letošní starty v SP, potvrdil na jezeře Rotsee svou současnou dominanci ve skifu. Vyhrál rozjížďku, čtvrtfinále, semifinále i finále. Nakonec se mu podařilo obhájit i celkový triumf v seriálu. Získal stejně jako Lassi Karonen ze Švédska 16 bodů, ale v jeho prospěch rozhodly dvě výhry.

Ve finálové jízdě v Lucernu byl hlavním soupeřem veslaře pražské Dukly Novozélanďan Mahé Drysdale, kterého ale nakonec Synek porazil o více než dvě sekundy. Třetí skončil Karonen.

Knapková se držela na medailových pozicích od prvního mezičasu, stejně jako další skifařky však nestačila na suverénní Emmu Twiggovou z Nového Zélandu. Bronzová medailistka z loňského mistrovství světa porazila druhou Číňanku Čang Siou-jün o téměř dvě sekundy, Knapková byla o dalších 19 setin zpět. Mezi nejlepší trojici se tentokrát vůbec neprosadila královna skifu posledních let Běloruska Jekatěrina Karstenová-Chodotovičová.


Páté místo obsadil při svém letošním premiérovém startu v seriálu SP dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových. České reprezentantky se dlouho držely na posledním šestém místě, v třetí čtvrtině tratě ale předstihly novozélandský dvojskif.

Ve finále B se představila čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník. Čeští veslaři dojeli druzí a celkově tak skončili na osmém místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články