Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Synek: Olympiádu ještě neřeším, zkušenosti z letoška jsou plus

Praha - Trochu zvláštní sezonu s úspěšným koncem má za sebou skifař Ondřej Synek. Moc se mu nedařilo, nejdůležitější závod však zvládl. Ve francouzském Aiguebelette se stal počtvrté v kariéře mistrem světa a potvrdil, že na olympijských hrách v Riu de Janeiru s ním musí soupeři počítat.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Tomáš Zezulka

Jeho cíl pro nejdůležitější akci příštího roku je jasný: po dvou stříbrných medailích z Pekingu a Londýna získat zlato. "Teď ještě ale na olympiádu nemyslím. Vím jen, že začíná první víkend v srpnu, do té doby to neřeším," pousmál se Synek.

Věří, že zkušenosti z letošního roku se mu budou hodit. "Trošku jsem se naučil s tím pracovat. Respektive vím, že i když se nedaří celou sezonu a člověk trénuje, tak není nic ztraceného. Před olympiádou je dobré vědět, že se to dá případně dohnat. Olympiáda je něco jiného než ostatní závody. Bude to hop nebo trop," uvědomuje si třiatřicetiletý veslař pražské Dukly.

Dobrou náladu na konci sezony má i proto, že v tréninku zvládá vše, co mu trenér Milan Doleček naplánoval. Například o minulém víkendu se vrátil ze soustředění v Livignu. Původně sice plánoval, že si sebou vezme i kolo, ale zůstal věrný běžkám. "Bylo tam mínus deset, takže jsem kolo nechal doma. Sníh tam ale nebyl žádný, louky byly zelené," popsal Synek.

Ani v závěru roku neplánuje vysadit z tréninku. Po Novém roce se totiž chystá na test formy na trenažéru. "Takže si dávám volno jen na Štědrý den," uvedl. Trénink na trenažéru je pro Synka hlavní zimní náplní a už si na něj za řadu let zvykl. "Umím přepnout hlavu do trenažérového modu a koukám jen na čísla. Dává mi to více než na vodě, nedá se to ošidit. Na vodě hraje roli teplota, hloubka, vítr, proud a tak dále," vysvětlil Synek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články