Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synek je zpět na skifu, do semifinále SP v Záhřebu postoupil i nově složený dvojskif

Návrat na skif se Ondřeji Synkovi podařil. Na Světovém poháru v Záhřebu totiž vyhrál úvodní rozjížďku a postoupil do sobotního semifinále. Z druhého místa se mezi dvanáct nejlepších posunul i nově složený dvojskif Jan Cincibuch, Jakub Podrazil. Už ve finále je skifařka Kristýna Fleissnerová i párová čtyřka Filip Zima, Jan Potůček, Tomáš Šišma, Jan Fleisser, kteří dnes po úpravě programu vedle rozjížďky absolvovali i opravy. Pořadatelé totiž kvůli špatné předpovědi počasí zkrátili pohár na dva dny, finálové jízdy se tak pojedou již v sobotu. Přímý přenos odvysílá od 12:30 web ctsport.cz.

Fleissnerová měla v Záhřebu původně startovat na dvojskifu s Lenkou Antošovou, její parťačka má ale zdravotní problémy, proto se představila v jiné kategorii. V úvodní rozjížďce byla česká reprezentantka druhá, odpolední opravu poté vyhrála. Párová čtyřka byla v rozjížďce třetí, v opravě jí k postupu do finále stačila čtvrtá pozice.

Synek se na skif vrátil po nevydařeném mistrovství Evropy, na kterém startoval na dvojskifu s Podrazilem. V Chorvatsku první jízdu zvládl, druhého Litevce Mindaugase Griskonise porazil téměř o sekundu.

Oba soupeři postup do semifinále bezpečně kontrolovali, třetí Chorvat David Sain byl o dalších 15 sekund zpět. Podrazil si po krachu projektu se Synkem sedl do dvojskifu s Cincibuchem a při první společné soutěžní jízdě nestačili jen na švýcarskou dvojici Barnabe Delarze, Roman Röösli.

Tři české posádky měly v Záhřebu vzhledem k malému počtu přihlášených lodí jistou finálovou účast, dnes proto jely jen zkušební závody. Pavlína Flamíková a Anna Šantrůčková mají na dvojce bez kormidelníka jen dvě soupeřky a byly druhé.

V kategorii dvojskifu lehkých vah jsou včetně Veroniky Činkové a Kristýny Neuhortové přihlášeny čtyři posádky, Češky obsadily třetí místo. Čtyřka bez kormidelníka Vilém Pachmann, Štěpán Keller, Matěj Mach, Jan Hájek dojela šestá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články