Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Synek i Knapková suverénně postoupili do finále MS

Čchungdžu (Korea) - Ondřej Synek a Miroslava Knapková suverénně postoupili do finále mistrovství světa v korejském Čchungdžu a v neděli budou bojovat o medaile. Oba veslaři bez problémů ovládli své dnešní semifinálové jízdy. Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah tak úspěšná nebyla a čeká ji start ve finále B.

Úřadující olympijská šampionka z Londýna Knapková, která v Čchungdžu obhajuje zlatou medaili ze světového šampionátu v roce 2011, byla sice na prvním mezičase druhá za Rakušankou Magdalenou Lobnigovou, ale krátce poté šla do čela a postupně zvyšovala svůj náskok. Nakonec vyhrála téměř o pět sekund, i když v závěru šetřila síly.

"Semifinále se mi jelo o dost líp než rozjížďka, za což jsem moc ráda. I když sportovat v místních klimatických podmínkách mi přijde pořád náročné," uvedla Knapková. Na vysoké teploty a zejména vlhkost si v Čchungdžu stále nezvykla. "Doufala jsem, že pojedu lépe než v rozjížďce, a naštěstí se mi to i povedlo," řekla.

Teď už se soustředí na nejdůležitější závod sezony. Hlavními soupeřkami pro ni budou Australanka Kim Crowová a Emma Twiggová z Nového Zélandu. "Finále bude určitě velmi vyrovnaný závod a doufám, že budu moct bojovat o medaile," dodala Knapková.

Ondřej Synek: "Dneska to bylo mnohem lepší než ve čtvrtfinále. Fyzicky i psychicky jsem byl OK. Věděl jsem, že Campbell bude po startu rychlý, tak jsem musel jet s ním. Pak už se to roztrhalo a šlo to hladce."

Synek se ve svém semifinále utkal s dalším medailovým kandidátem Britem Alanem Campbellem a v čele byl od prvního mezičasu. Stříbrný olympionik z Londýna si neustále držel více než sekundový náskok, který v závěru poté, co odrazil finiš britského soka, zdvojnásobil. Synek měl nakonec i lepší čas než Němec Marcel Hacker, který opanoval druhou semifinálovou jízdu.

O postup do finále bojovala i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník, ale ve svém semifinále obsadili poslední šesté místo. Češi byli šestí od prvního mezičasu a za vítěznými Dány zaostali téměř o propastných dvacet sekund.

Své poslední vystoupení v Koreji má za sebou dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek, kteří vyhráli finále C a obsadili celkově třinácté místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články