Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Svým pátým ligovým titulem v řadě hokejbalisté Kert Parku Praha přepsali historii

Ani páté extraligové finále v řadě si hokejbalisté Kert Parku Praha nenechali utéct a ve čtvrtém duelu extraligy v Kladně vyhráli 6:3. Sérii tak ovládli 3:1 na zápasy a získali popáté za sebou mistrovský titul. Na sérii triumfů z let 2017 až 2019 po nedohraném ročníku 2019/20 kvůli pandemii koronaviru navázali loni i letos. Překonali tak výkony Ústí nad Labem (1991 až 1994) a Mladé Boleslavi (2000 až 2004), které dosáhly na čtyři triumfy v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejbalisté Kert Parku Praha popáté ovládli domácí hokejbalovou extraligu

Dvěma góly se podílel na rozhodující výhře Lukáš Lhota. Tři body za gól a dvě asistence si za vítěze připsal Tomáš Fejfar. Cenu Libora Topolánka pro nejužitečnějšího hráče play-off získal útočník Dalimil Zvonek z mistrovského týmu.

Kladnu nepomohl ani extraligový hokejista Adam Kubík, který se v neděli zapsal mezi střelce. Útočník Rytířů nastoupil za hokejbalový tým v sedmi zápasech a připsal si 14 bodů. S osmi brankami se podělil o pozici nejlepšího střelce play-off s Tomášem Wróbelem z Kert Parku. Ten ovládl produktivitu play-off se 17 body z 10 utkání o bod před spoluhráčem Martinem Kručkem, který měl pět gólů a 11 asistencí.

"Jsem strašně šťastný, že se nám podařilo přepsat historii a v takto infarktovém zápase vítězství dotáhnout. Ve druhé třetině jsme byli dominantní a podařilo se nám vytvořit čtyřgólový náskok. Bránili jsme to zuby nehty, kdyby Kladno vyrovnalo, tak by to vypadalo jinak," řekl trenér Kert Parku David Kuna. "Nám se to ale povedlo, dali jsme pátý gól a už jsme to dohráli. Jsme asi nešťastnější na světě. Překonali jsme rekord Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem, teď už se bude překonávat Kert Park Praha," prohlásil.

"Časem to asi pro nás bude úspěch. Dostali jsme se do finále, kluci si zahráli těžké zápasy. Samozřejmě jsme zklamání, mysleli jsme si na něco jiného. I ten závěr tomu trošku nasvědčoval, ale musím pogratulovat Kertu. Má výborné mužstvo a hotové hráče, kteří dokážou potrestat naše individuální chyby," uvedl kouč Kladna Drahomír Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články