Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Svoboda trénuje pětibojařské naděje a i po kariéře vyhrává

Z Davida Svobody je trenér. Olympijský vítěz vede český dorostenecký tým moderních pětibojařů – sedmičlennou skupinu českých nadějí v pražské Dukle. Věnuje se jim až pět hodin denně.

Je nám líto, video expirovalo.
David Svoboda vede dorostenecký tým moderních pětibojařů

"Strašně by se mi líbilo, kdybych se s nějakým svěřencem dostal na mistrovství světa nebo olympiádu, ale není to podmínkou. Prioritou je pro mě, aby byli sportovci zdraví, spokojení a aby je to bavilo," uvedl olympijský vítěz.

Pro mladé závodníky je trenér vzorem. Jeho úspěchy, a především olympijský triumf z Londýna, je motivují. "Je to pro nás velká inspirace, že on to dokázal a byl na největších soutěžích. To je pro nás meta, které můžeme dosáhnout," uvedl jeden ze Svobodových svěřenců Tobiáš Pařízek.

Kromě trénování Svoboda i sám stále úspěšně sportuje. Nedávno se svými kamarády vyhrál evropský šampionát amatérů ve sprintkvadriatlonu.

"Byla to zábava a adrenalin. Že bychom si mysleli, že jsme opravdoví mistři Evropy mezi profesionály, to ne. My víme, kde je naše místo. Už jsme po kariéře a děláme to proto, abychom se s kamarády sešli a něco spolu zažili," prohlásil úspěšný sportovec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články