Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Světový šampionát na Lipně vyhrály jachtařky Tkadlecová, Houšková

Jachtařky Sára Tkadlecová a Klára Houšková vyhrály na mistrovství světa třídy RS500 na Lipně kategorii žen. V celkovém pořadí šampionátu skončily páté, bronzovou medaili vybojovala sourozenecká posádka Tereza Dobrá, Jakub Dobrý. Mistry světa se stali Britové Peter Curtis a James Curtis, kteří vyhráli většinu z 12 rozjížděk.

Je nám líto, video expirovalo.
Jachtařky Tkadlecová, Houšková vyhrály na Lipně MS

Po třech rozjížďkách přitom ještě v konkurenci 63 lodí vedli sourozenci Dobří, v silnějším větru se jim ale posléze už tolik nedařilo. Do první desítky konečného pořadí se vešly ještě další dvě domácí posádky - Eva Matoušková a Michaela Mertlová byly šesté, manželé Michal a Petra Lojkovi skončili devátí.

"Nám příliš nesednul slabší pulzující vítr, v kterém bylo těžké se správně zorientovat. Naopak v silnějším větru jsme se probojovaly na medailové pozice celkového pořadí, ale závěr nám opět nevyšel úplně podle představ," uvedla Tkadlecová. Ta vedle třídy RS500 závodí také s Dominikou Vaďurovou v olympijské kategorii 49erFX a v prosinci je na Novém Zélandu čeká kvalifikace do Tokia.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články