Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Světový rekord českých pilotů ocenil i Šonka

O tom, že čeští piloti patří k nejlepším na světě, opět přesvědčil výborný výkon. Světový rekord vytvořili piloti ze skupiny The Flying Bulls Aerobatics Team, kteří tímhle způsobem oslavili kulaté výročí šedesát let vzniku skupiny, která začínala jako Chrudimská čtyřka.

"Ten náš rekord spočívá v provedení deseti osových výkrutů za sebou ve skupině, což jsme přesvědčeni, že jen tak někdo nepřekoná," tvrdí Martin Nepovím, manažer The Flying Bulls CZ.

Letka se akrobatických letců se hlásí ke svým předchůdcům z Chrudimské čtyřky. "My vycházíme z toho původního DNA této skupiny. Jejíž základ je v té těsné skupinové slétanosti a zrcadlové akrobacii, kdy ta letadla letí kabinou k sobě," konstatoval pilot Jan Rudzinskyj.

Skupinu uznává i mistr světa série Red Bull Air Race a vicemistr světa ve freestyle akrobacii Martin Šonka, který ale zatím chce zůstat v sólové disciplíně. I když neví, co ho čeká za rok místo letošního mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští akrobati zaletěli světový rekord

"Dokonce by to mohlo být místo mistrovství světa, ale mělo by být u nás. Takže trénink na tyhle závody a v koutku srdce doufám, že se air race vrátí v nějaké podobě, a doufám, že se to povede už příští sezonu," řekl s vírou v návrat zrušené série.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články