Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Světový pohár jako české mistrovství. Přindiš si splnil velké přání

Praha – Kajakáři ze zahraničí zase museli sledovat české oslavy. Sice to nebyla čtyřnásobná radost jako loni, ale i dvojnásobný triumf Víta Přindiše a Jiřího Prskavce byl velkou ozdobou závodů Světového poháru v pražské Troji. Přindiš si této výhry dokonce váží víc než stříbrné medaile z mistrovství Evropy 2014 ve Vídni.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Tohle je doma a to jsem si hodně přál. Od té doby, co jsem si tady nevyjel v roce 2013 mistrovství světa, tak jsem chtěl tady něco ukázat a zajet. Dneska se mi to splnilo," svěřil se.

Trojice českých kajakářů ještě s Ondřejem Tunkou uzavírala finálový program. Rivalita ale mezi nimi nepanuje. "Když jsme stáli my tři nahoře na startu, tak jsme si plácali a čekali, až se do toho pustíme. Byl jsem hrozně rád, když kluci byli v cíli a fandili mi tam. Bylo to hrozně hezké," vyprávěl Přindiš.

Prvním gratulantem byl obhájce vítězství Prskavec, který si uvědomoval, že tentokrát jeho finálová jízda nebyla ideální. Věděl i o "šťouchu" na třinácté brance, kde mu tyčka lehce škrtla na krku o kůži. Doufal, že si toho rozhodčí nevšimnou. "Pak jsem slyšel, že mi ho dali, tak co mi zbývalo. Ještě jsem to zkusil ukrátit, ale ona ta trať je dost záhul, to se ukracuje těžko. A pak dole mi ještě došly síly a kouslo se mi to ve válci pod protivodou," popsal svoji jízdu bronzový olympijský medailista.

Nejlepší světoví kajakáři po loňské zkušenosti tentokrát nechtěli, aby si Češi udělali z pražského závodu SP mistrovství republiky. Podařilo se to jen částečně, na stupně vítězů se vetřel jen Němec Sebastian Schubert. "Myslím, že tohle je zase bude žrát hodně. Takže příští rok na mistrovství Evropy si na nás budou hodně brousit zuby. Ale my si zase řekneme, že z toho uděláme české mistrovství. Tentokrát budeme muset být opravdu první tři," plánoval s nadsázkou Prskavec.

Výhoda domácího prostředí podle něj hraje větší roli ve Světovém poháru než na šampionátech, protože na kanály pro mistrovství světa a Evropy jezdívají národní týmy na soustředění. "Ten svěťák je specifický v tom, že sem ty lidi opravdu přijedou na týden trénovat, a za tu dobu si nezvyknou úplně na tu trať a na jednotlivé kombinace. My máme obrovskou výhodu, že zhruba víme, jak se ta voda bude chovat a jak to zajet," dodal Prskavec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články