Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Světové hry jsou u konce, Češi vezou šest medailí a spoustu "brambor"

Americký Birmingham se slavnostně rozloučil s jedenáctými Světovými hrami. Češi se domů ze zámoří vrací s šesti cennými kovy. Třemi stříbrnými a třemi bronzovými medailemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Světové hry jsou u konce, Češi vezou šest medailí a spoustu "brambor"

Stříbrnou medaili přivezli z amerického Birminghamu ve státě Alabama inline hokejisté, orientační běžkyně Tereza Janošíková a bowler Jaroslav Lorenc. Bronz získali florbalisté, kickboxer Petr Dvořáček a orientační běžec Tomáš Křivda.

Českých medailí na Světových hrách mohlo být ještě víc. Kromě šesti cenných kovů totiž reprezentanti rovněž šestkrát skončili na nepopulární čtvrté pozici. 

"Těch šest čtvrtých míst ukazuje na to, že ten potenciál byl ještě malinko větší a třeba to o kousek nevyšlo, ale zase v mnohých případech to mohlo skončit hůř. Já jsem za to spokojen. Jsem hlavně spokojen za to, že většina sportovců odsud pojede s dobrým pocitem. Věřím tomu," zhodnotil hry šéf české výpravy Martin Doktor.

Příští Světové hry, kterým se neoficiálně přezdívá "Olympijské hry neolympijských sportů" uspořádá za čtyři roky čínské město Čcheng-tu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články