Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Světová špička bude na MS v Troji kompletní

Praha – Všechny hrozby zažehnány, mistrovství světa vodních slalomářů je připravené. Organizátoři zveřejnili, že se na šampionát přihlásilo celkem 367 vodních slalomářů z 52 zemí. Na startu v pražské Troji budou příští týden všichni vítězové z OH v Londýně s výjimkou trojnásobného olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa Tonyho Estangueta z Francie, který loni ukončil kariéru. Nechybí legendární slovenští bratři Hochschornerové, ani stříbrný olympijský medailista kajakář Vavřinec Hradilek či pětačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová.

Před sedmi lety na MS v Praze vyhráli deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, které čeká poslední závod kariéry, během níž získali stříbrnou a bronzovou olympijskou medaili. České dvojici budou kromě Hochschornerů loučení s kariérou znepříjemňovat úřadující mistři Evropy Gauthier Klauss a Matthieu Péché z Francie, olympijští vítězové Timothy Baillie a Etienne Stott či další Britové David Florence a Richard Hounslow, v Londýně druhá deblkanoe.

Třetí skončil v roce 2006 kanoista Stanislav Ježek, který je opět připraven nejen jako závodník, ale znovu také jeden z klíčových mužů organizačního výboru.

Na třetí zlato z mistrovství světa v řadě bude útočit Slovinec Peter Kauzer, soupeřem mu kromě Hradilka bude také olympijský vítěz Daniele Molmenti z Itálie či bronzový muž z Londýna Hannes Aigner z Německa. Nechybí ani Jiří Prskavec, letošní mistr Evropy a mistr světa do 23 let.

Mezi kajakářkami se představí olympijská vítězka Émilie Ferová z Francie i Jessica Foxová z Austrálie, v Londýně druhá žena, či úřadující mistryně světa Rakušanka Corinna Kühnleová. Kromě Hilgertové bude české barvy hájit i dvojnásobná mistryně světa do 23 let Kateřina Kudějová.

Titul z Čunova 2011 bude obhajovat v neolympijské disciplíně mezi kanoistkami Kateřina Hošková.

Je nám líto, video expirovalo.
Vodní slalomáři naposledy trénovali před domácím MS
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články