Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Švédové v Koldingu vyhráli počtvrté v řadě zlato ze smíšených štafet. Češi doběhli až desátí

V Dánsku se koná 38. mistrovství světa v orientačním běhu a v úvodních štafetových sprintech se Čechům nevedlo podle představ. Kvarteto Janošíková, Křivda, Král a Stehlíková obsadilo 10. místo. Zvítězilo favorizované Švédsko, kterému výhru uhájila před Brity už šestnáctinásobná mistryně světa Tove Alexanderssonová.

Vůbec poprvé v historii je šampionát složen výhradně z městských disciplín a Češi se před štafetami netajili ambicemi na cenný kov: "Všichni si myslíme na medaili, asi bronzovou, protože ty týmy vepředu jsou tak silné, že porazit Švýcary nebo Švédy je strašně těžké," avizoval Vojtěch Král, který absolvuje už své 10. mistrovství světa.

Ve městě Kolding rozeběhla Tereza Janošíková a kromě chyby na první kontrole se jí úsek povedl a předávala na 5. místě. Poté už se čeští reprezentanti ve velkém horku propadali, Jana Stehlíková neudržela osmou příčku a dokončila závod na 10. místě se ztrátou 3 minuty a 14 vteřin. Češi srovnali nejhorší výsledek z této disciplíny z roku 2015.

"Druhá půlka už byla utrpení, snažila jsem se z toho něco vymáčknout, ale nešlo to," řekla v cíli Stehlíková.

Alexanderssonová setřásla na posledním úseku Britku Megan Carter Daviesovou a Švédové získali čtvrté zlato z této disciplíny v řadě. Naopak úplně nevedlo dalším favoritům ze Švýcarska, kteří skončili čtvrtí. Švédsko a Velkou Británii na stupních doplnili po silném finiši Norové.

"Bylo zábavné vybíhat do úseku s Megan. Byla to dobrá, zajímavá trať. Pak už jsem nevěděla, že mám tak velký náskok a pokračovala jsem rychle. Celý náš tým je hrozně silný a navzájem se tlačíme k lepším výsledkům," okomentovala další triumf Švédska Alexanderssonová.

MS v orientačním běhu v Koldingu (Dánsko) - sprint smíšených štafet:

1. Švédsko (Strandová, Bejmer, Bergman, Alexanderssonová) 58:39, 2. Británie -1:02, 3. Norsko -1:41, ...10. ČR (Janošíková, Křivda, Král, Stehlíková) -3:14.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články