Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Suverénní postup Hanzlíčkové skončil na SP v Bělehradě až ve finále a získala stříbro

Zápasnice Adéla Hanzlíčková vybojovala na Světovém poháru v Bělehradě stříbro. Vicemistryně Evropy z loňského roku prohrála ve finále turnaje, který nahradil mistrovství světa, ve váhové kategorii do 68 kg s Meerim Žumanazarovovou z Kyrgyzstánu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanzlíčková vybojovala na SP v Bělehradě stříbro

I tak se ale Hanzlíčková postarala v srbské metropoli o největší úspěch české výpravy. O jednu příčku předčila výkon reprezentačního kolegy Artura Omarova, který v pondělí získal bronz v řecko-římském stylu ve váze do 97 kg.

Šestadvacetiletá česká volnostylařka zvládla cestu turnajem až do finále suverénně, přestože do Bělehradu přijela po komplikované přípravě, během níž prodělala koronavirus. Ve čtvrtfinále nejprve porazila Sofii Georgievovou z Bulharska a poté v semifinále položila na lopatky letošní mistryni Evropy Chanum Velijevovou z Ruska. První porážka přišla až v duelu o zlato.

Srbská metropole přišla kvůli pandemii koronaviru o plánované mistrovství světa. Vzhledem k platným opatřením a cestovním omezením by šampionát nesplnil kritéria stanovená mezinárodní federací, místo MS tak Bělehrad pořádá Světový pohár.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články