Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Strnadová i Dvořáček budou v Birminghamu bojovat o medaile

Dvě další želízka v ohni má česká výprava na Světových hrách v americkém Birminghamu. Petr Dvořáček a Klára Strnadová sice neprošli do finále v kickboxu, ale nyní je čeká ještě boj o bronzové medaile.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvořáček a Strnadová se v kickboxu poperou o medaile

Strnadová ve čtvrtfinále porazila Kochlíkovou ze Slovenska a hodně si věřila i na další soupeřku Kohenovou, nad níž zatím vždycky zvítězila. Jenže tentokrát se soupeřka z Izraele z porážek dokázala poučit a českou favoritku porazila 3:0.

Jednadvacetiletou Češku nyní čeká v boji o bronz Ukrajinka Ivanovová. Trenér Zdeněk Švamberk bude mít práci vrátit své svěřenkyni sebevědomí.

"Musím ji hodit do pohody, protože je z toho smutná. Dlouho dřela, aby se sem dostala a po tom úspěšném úvodu to teď trochu spadlo, ale tak to prostě je. Život jde dál a turnajů bude ještě hodně, tak bych si s tím nelámal hlavu," naznačil, jak bude kickboxerku přesvědčovat.

Soupeřem dvacetiletého Dvořáčka byla v semifinále světová jednička ve váze do 75 kg. Vitalij Dubina z Ukrajiny svoji pozici na žebříčku potvrdil i v ringu a vyhrál 3:0.

Českého reprezentanta nyní čeká zápas o medaili s Italem Cellonim. "Mohl jsem předvést o dost lepší výkon, nemyslím si, že byl o tolik lepší než já," řekl Dvořáček k prohranému semifinále. "Teď si půjdu pro to třetí místo," dodal k nadcházejícímu zápasu. "Itala jsem viděl poprvé až tady ve dvou zápasech. Je to tvrďák a bude to tvrdý zápas," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články