Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Strnad vystřílel na MS šesté místo v rychlopalné pistoli

Mnichov - Český reprezentant Martin Strnad obsadil na mistrovství světa v Mnichově ve střelbě z rychlopalné pistole šesté místo. K medaili mu chyběly necelé dva body. Titul získal Rus Alexej Klimov. Ostatní čeští zástupci se neprosadili, na stupně vítězů nedosáhl ve střelbě na běžící terč bronzový olympionik z Atlanty Miroslav Januš.

"Byl to jeden z mých nejtěžších závodů. Povedlo se mi nastřílet druhý nejlepší finálový výsledek v závodě, což je dobré," uvedl Strnad. "Účastnické místo pro olympijské hry v Londýně bylo jen za zlato a stříbro, ty visely dnes moc vysoko," dodal.

O účast v šestičlenném finále se Strnad rozstřeloval s Chorvatem Sašou Spireljou, když oba nastříleli v základní části 580 bodů. Po první sérii v rozstřelu měli oba 46 bodů, takže se střílelo znovu. Strnad vyhrál zásluhou 47 bodů, Chorvat měl o jeden méně.

Český střelec si vedl výborně i v základní části. Až v úplně poslední sérii, kdy mají střelci v této disciplíně na pět ran jen čtyři sekundy, trefil sedmičku. "Ta tam neměla být. Ale už mi selhávaly oči. Viděl jsem terče rozmazaně. Nevadí mi zima ani déšť, ale to šero tu je hrozné. Dosažených 580 bodů není špatných, ale mohlo to být lepší," řekl Strnad.

Ostatní Češi se neprosadili

Mnohem hůř dopadli další čeští reprezentanti. Ve střelbě vzduchovkou na běžící terč na 20+20 ran to pro ně po prvním dnu vypadalo dobře, ale dnes se naděje rozplynuly. "Šestka v pomalých bězích, to je hodně špatné. Puška je perfektní, jako by se snažila napravit, co jsem pokazil. Mně chyběl plynulý pohyb," uvedl bronzový olympijský medailista z Atlanty Miroslav Januš. Na stupně vítězů se nedostali ani Bedřich Jonáš a junior Josef Nikl.

Ve velkorážní terčovnici na 60 ran vleže si vedl do čtvrté série deseti ran dobře Tomáš Jeřábek, pak trefil první devítku, v další sérii hned tři a bylo po nadějích. Nakonec byl devatenáctý následován Milanem Machem, na 22. místě skončil Luboš Opelka. "Vytrvalý déšť a podvečerní šero byly proti mně. S brýlemi hůř vidím a terče se ztrácely v bílém oparu. V téhle konkurenci mohl být mistrem světa kdokoliv z první dvacítky," řekl Mach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články