Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stolní tenistky skončily na ME sedmé

Gdaňsk (Polsko) - České stolní tenistky obsadily na mistrovství Evropy v Gdaňsku sedmé místo. V závěrečném utkání porazily Španělsko 3:1 a vylepšily o dvě příčky loňské umístění na šampionátu v Ostravě. Čeští muži skončili patnáctí po výhře 3:2 nad Slovenskem. Do finále soutěže ženských družstev postoupily Nizozemky a Rumunky, které zdolaly čtvrtfinálové přemožitelky českého výběru Bělorusky hladce 3:0. O mužský titul budou hrát Němci se Švédy.

Iveta Vacenovská
zdroj: Isifa/EPA autor: Kimimasa Mayama

Stolní tenistky dnes na úvod skupiny o 5. - 8. místo podlehly Polsku hladce 0:3, když trenér Miroslav Cecava nechal odpočívat opory a dal šanci mladým hráčkám Haně Matelové a Kateřině Pěnkavové. Ty prohrály se svými soupeřkami v pětisetových zápasech, zatímco Dana Hadačová ve třetí dvouhře nezískala proti Katarzyně Grzybowské ani set.

"Je úplně jedno, jak se cítila po prohře ve čtvrtfinále (s Běloruskem). Měla celou noc na to, aby se připravila na další utkání. Nejsem s jejími výkony na šampionátu spokojen. Zdálo se mi, že nebojovala jako ostatní holky. To se na takovém turnaji nesmí stát," kritizoval hráčku trenér Cecava na webu ping-pong.cz.

O vítěznou tečku v soutěži se v souboji se Španělskem zasloužila především Iveta Vacenovská, která nejprve porazila Saru Ramírezovou a pak získala rozhodující bod v duelu s Galiou Dvorakovou. Tu porazila i Pěnkavová. "Podala jsem mnohem lepší výkon než v zápase proti Polkám. Herně to bylo natolik dobré, že i kdybych prohrála, byla bych asi spokojená," řekla. "Teď jsem to byla konečně já. Dvoraková je v žebříčku mnohem výš a před singly jsem si nemohla spravit náladu lepším způsobem," dodala Pěnkavová.

Stolní tenisté zakončili nevydařený šampionát vítězstvím nad Slováky, o kterém rozhodl v poslední dvouhře Pavel Širuček výhrou nad Samuelem Novotou. Předtím získal Širuček bod také vítězstvím nad Erikem Illášem. Čeští hráči vedli už 2:0 na zápasy, ale Tomáš Konečný a Jiří Vráblík pak další dva duely nezvládli. "V utkání už samozřejmě o nic nešlo, přesto byla ve hře přinejmenším prestiž. Takže s motivací jsem neměl problém. S výkonem ale nejsem vůbec spokojený," uvedl Konečný, jenž podlehl 1:3 Peteru Šeredovi.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články