Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Stolní tenisté prohráli ve čtvrtfinále ME s favorizovaným Německem

Čeští stolní tenisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství Evropy družstev 1:3 s obhájcem titulu Německem. První bod na turnaji ztratili favorité po vítězství Lubomíra Jančaříka nad světovou osmnáctkou Patrickem Franziskou.

Lubomír Jančařík
zdroj: Reuters

Češi hráli čtvrtfinále ME po jedenácti letech od šampionátu v Ostravě, kde získali bronz. Medailovým bojům se svěřenci trenéra Josefa Plachého v Rumunsku přiblížili díky třem vyhraným duelům v základní skupině. Němci už byli nad jejich síly, i když v jejich sestavě poprvé po 25 letech nefiguroval ani jeden z hvězdné dvojice Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští stolní tenisté ve čtvrtfinále ME nestačili na Německo

Hned v úvodní dvouhře zaznamenal svou první prohru na turnaji Tomáš Polanský, jenž nestačil na Benedikta Dudu. Ve druhém duelu dal českému týmu naději Jančařík, jenž sice s Franziskou ztratil vedení 2:0 na sety, ale v rozhodující páté sadě ho udolal 11:8.

Druhý bod Němci získali díky Dang Qiuovi, jehož asijské držení pálky dělalo Jiřímu Martinkovi problémy. Zápas ukončil Franziska, který porazil spoluhráče z bundesligového Saarbrückenu Polanského. Češi neprohráli s favoritem ani jeden zápas ve třech setech a obsadili konečné dělené páté místo.

Mistrovství Evropy družstev ve stolním tenisu v Kluži (Rumunsko):

Muži - čtvrtfinále:
Německo - ČR 3:1
Duda - Polanský 3:1 (9, 5, 8)
Franziska - Jančařík 2:3 (-8, -8, 1, 9, -8)
Dang Qiu - J. Martinko 3:1 (3, 10, -10, 7)
Franziska - Polanský 3:1 (6, -8, 10, 2)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články