Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Stolní tenisté Králova Dvoru vyhráli extraligu

Praha - Stolní tenisté Sokola Králův Dvůr ukončili panování výběru El Niňa v české extralize. Po pěti titulech v řadě tentokrát pražský klub ve finále padl, Královu Dvoru podlehl 1:3 na zápasy. Titul už mají i břeclavské stolní tenistky.

Stolní tenis
zdroj: ČT24

Králův Dvůr slaví po triumfu v Českém poháru i ligové vítězství. O úspěchy se zasloužila trojice hráčů Radek Košťál, Pavel Širuček a Lubomír Jančařík. Ve finále se Králův Dvůr odrazil k triumfu již výhrami na půdě El Niňa, na Kotlářce vyhrál nečekaně 4:1 a 4:3.

Pražané dokázali vyhrát v úterý v králodvorské Sokolovně, ale čtvrtý zápas ovládli opět domácí, které podržel především Širuček. El Niňo odešlo z finále poraženo před letošní prohrou jen v roce 2006 s Horní Suchou. Jinak vyhrálo extraligu v letech 2004, 2005 a 2007 až 2011.

Břeclavské stolní tenistky vrátily Hodonínu prohru z loňského finále a jsou novými českými mistryněmi. V dramatickém třetím finálovém zápase zvítězily těsně 5:4. Misku vah na stranu domácího týmu převážila větší vyrovnanost.

V dresu obhájkyň titulu z Hodonína sice zářila Kateřina Pěnkavová, která své soupeřky nechala uhrát pouze dva sety, zbylé dvě spoluhráčky se ale k jejímu skvělému výkonu nepřidaly. V jihomoravském derby tak byla úspěšnější Břeclav, která získala svůj třetí mistrovský titul.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články