Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stolní tenisté El Niňa se v Lize mistrů utkají s obhájci titulu

Lucemburk - Po čtyřech letech si český tým zahraje Ligu mistrů ve stolním tenisu. Pražské El Niňo čeká ve skupině D obhájce titulu Düsseldorf a francouzské Vaillante. Rozhodl o tom dnešní los v sídle Evropské unie stolního tenisu (ETTU). V základní skupině se týmy střetnou systémem doma - venku a první dva postoupí do dalších bojů. "Je šance přemýšlet nad historickým postupem do čtvrtfinále," řekl majitel El Niňa Zbyněk Špaček.

Šestinásobní mistři republiky přivítají v prvním utkání začátkem září doma favorizovanou Borussii Düsseldorf. Největší hvězdou německého velkoklubu je nejlepší současný Evropan a druhý hráč světového žebříčku Timo Boll. Německý reprezentant se již v Praze v Lize mistrů představil v sezoně 2006/2007, kdy ještě oblékal dres Gönnernu. "To bude svátek a doufám, že přijde hodně lidí," řekl Špaček. Čeká ho práce se sháněním haly, protože malá herna v Praze na Kotlářce nevyhovuje soutěži velikostí ani osvětlením. "Máme několik variant, ale ty teď musíme zvážit," řekl Špaček.

Druhý zápas čeká svěřence trenéra Pavla Špačka ve Francii proti Angers Vaillante, jehož nejvýše postaveným hráčem ve světovém žebříčku je řecký obranář Panajotis Jonis (39.).

Pražský tým se opírá o výkony 51. hráče světa Dmitrije Prokopcova, kterého doplňují Tomášové Tregler (135.) a Konečný (155.) a Michal Obešlo (212.). Prokopcov i Konečný si za El Niňo zahráli Ligu mistrů již před čtyřmi lety, kdy tým skončil ve skupině třetí.

Los Ligy mistrů 2010/2011:

Skupina A: Orenburg (Rus.), Hennebont (Fr.), TTC Grenzau (Něm. - Pavelka).

Skupina B: Jekatěrinburg (Rus.), Levallois (Fr.), Fulda-Maberzell (Něm.), Charleroi (Belg.).

Skupina C: Ochsenhausen (Něm.), Niederösterreich (Rak.), S. Pontoise Cergy (Fr.), Bordtennis BTK61 (Dán.).

Skupina D: Düsseldorf (Německo), Vaillante (Fr.), El Niňo Praha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články