Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stav ramena se zlepšil. Judista Krpálek se ME v Rusku zúčastní

Kazaň – O medaile na mistrovství Evropy judistů v Kazani bude bojovat i Lukáš Krpálek. Start největší české naděje byl původně ohrožen kvůli lehčímu zranění ramena, zdravotní stav se mu však zlepšil natolik, že bude obhajovat loňské stříbro.

Pětadvacetiletý rodák z Jihlavy ještě v pondělí svůj start v Kazani zpochybňoval, jelikož ho limitovalo rameno, které si poranil na soustředění v maďarské Tatě. Nechtěl riskovat, že by si zranění zhoršil a ohrozil tak účast na olympijských hrách.

Po návštěvách u fyzioterapeuta Pavla Koláře však do Ruska odletěl s tím, že se bude prát. Bolest mu totiž způsobovala zřejmě spíše plazma, kterou mu do ramena vpíchli kvůli rychlejší léčbě, než samotné poranění rotátorové manžety. "Bude se prát. Dnes to trochu poškádlí na tréninku a snad v sobotu podá optimální výkon," řekl v Kazani reprezentační trenér Petr Lacina.

Krpálek bude na evropském šampionátu útočit na čtvrtý postup do finále v řadě. V letech 2013 a 2014 získal zlato a loni na Evropských hrách stříbro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články