Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Squashista Mekbib vybojoval v Torontu další titul na okruhu PSA

Český squashista Daniel Mekbib vyhrál v Torontu turnaj okruhu PSA. Pátý titul v kariéře vybojoval po hladkém finálovém vítězství 3:0 (4, 5, 9) nad Yurim Farnettim z Itálie. Mekbib v Torontu vyhrál už v roce 2018, a další tři tituly získal v Kanadě.

Daniel Mekbib
zdroj: ČT sport

"Po Česku je pro mě Kanada určitě moje nejoblíbenější zemí," uvedl Mekbib, který by se měl v březnovém vydání světového žebříčku posunout k 67. místu.

Jeho dosavadním maximem je 82. příčka z července loňského roku. Nyní je rodák z Bruntálu s etiopskými kořeny třiaosmdesátý.

Zatímco finále mělo jednoznačný průběh, už ve čtvrtfinále byl Mekbib na pokraji vyřazení. Angličanovi Tomu Walshovi chyběly k vítězství dva míčky, ale český hráč nakonec slavil postup po pětisetové bitvě.

"To byl nejtěžší zápas na turnaji. Navíc jsem měl trochu zraněný loket, takže jsem si musel sáhnout až na dno," konstatovala česká jednička.

Sedmou finálovou účastí na okruhu PSA se stal Mekbib druhým nejlepším českým hráčem. Překonal Martina Švece, jasným lídrem je ale Jan Koukal s 59 finálovými starty a 34 tituly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články