Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Sprintové štafety ovládli orientační běžci Švýcarska. Češi se posunuli díky chybě Švédů na čtvrté místo

Těsně pod stupni vítězů skončili čeští orientační běžci. Na mistrovství světa ve skotském Edinburghu doběhla česká čtveřice pátá, ale díky diskvalifikaci Švédů se posunula na čtvrtou příčku. Do cíle dorazili jako první Švýcaři o sedm sekund před poté vyškrtnutými Švédy. Přímý přenos závodů v KO sprintu sledujte v úterý na ČT sport Plus.

Štafeta českých orientačních běžců Matějková, Glonek, Křivda a Janošíková
zdroj: Facebook/Czech Orienteering Team

Česká čtveřice ve složení Barbora Matějková, Jakub Glonek, Tomáš Křivda a Tereza Janošíková zaostala za bronzovou medailí nakonec o 24 sekund. Finišmenka Janošíková uhájila v závěru svou pozici před štafetami Francie a Německa.

"Medaile byla daleko, vteřin tam bylo dost. Už po cestě na druhou kontrolu jsem to tam docela prováhala, to mě mrzí. Pak už to byla čistá práce. S tím koncem jsem spokojená, šla jsem si na sebe a bylo to jištěné. Myslím si, že velké pódium je vždycky pecka. Čtvrté místo je paráda," těšilo Janošíkovou.

"Nakonec je to velká úleva. Chvílemi to vypadalo, že nesplníme ten náš cíl, který je ve sprintových štafetách vždycky do šestého místa. Medaile je velká nadstavba, v tu jsme spíš tajně doufali," zhodnotil trenér Jan Šedivý. 

Za Švýcary finišovala Simona Aebersoldová, která těsný náskok před Švédkou Tove Alexanderssonovou ještě stvrdila lépe zvládnutým úsekem na stadionu v Edinburghu. Severský tým byl poté diskvalifikovaný za tzv. nesprávné ražení. Na druhou příčku se posunuli Finové, třetí skončili Norové. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články