Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Sportovní akce jsou kvůli limitu osob v ohrožení, iniciativa Za zdravé Česko chce jednat s Prymulou

Iniciativa Za zdravé česko neutichá, největší sportovní akce pro veřejnosti i nadále spolupracují pod její hlavičkou. Projekt založený na jaře aktuálně reaguje na rozhodnutí ohledně snížení kapacity závodů na padesát osob. Iniciátoři proto vyzvali ministra zdravotnnictví Romana Prymulu k jednacímu stolu, kde ho chtějí seznámit se svou představou hygienicky bezpečného pořádání sportovních akcí.

Běžci
zdroj: ČTK

Organizátoři nejvýznamnějších českých akcí jako triatlonový Czechman, největší cyklistický závod ČT Author Cup, či běžecké seriály Běhej lesy, RunTour nebo Škoda FIT plzeňský půlmaraton se rovněž spojili s předsedou Národní sportovní agentury Milanem Hniličkou, aby od ministra zdravotnictví Romana Prymuly dostali upřesňující informace o limitu pro pořádání akcí. Následně jim byl potvrzen počet padesáti osob ve startovním koridoru nepočítaje organizátory.

"Formulace mimořádného opatření je jednak nepřesná a umožnuje několik výkladů, zároveň je evidentní, že se vycházelo především z akcí, kde jsou primárně diváci. Vzhledem k tomu, že pan ministr Prymula jasně říkal, že restrikce nebudou tak přísné jako v první vlně, nechápeme tak nízký limit," říká organizátor Jizerské 50 a Primátorek Marek Tesař.

"Věříme, že když se setkáme, vysvětlíme přesně situaci na našich akcích, bude naše diskuse a závěr naprosto respektovat situaci ohledně covidu-19 a zároveň potřeby pořádání závodů ve striktním režimu, jako tomu bylo na jaře," dodává Tesař.  

Iniciátoři doufají, že Prymula na žádost o jednání s přímluvou Hniličky přistoupí a že bude možné soutěže zorganizovat i tento víkend, kdy mají proběhnout například závody RunTour v Karlových Varech, Night run v Plzni a řada dalších.

Pod hlavičkou iniciativy Za zdravé Česko a podle nastavených pravidel se pořádala od konce nouzového stavu řada akcí, například běžecký seriál Běhej lesy, který uspořádal všech osm závodů seriálu, a i přes vysoký celkový počet účastníků neměl jediný dokumentovaný případ přenosu nemoci covid-19. Podobně na tom jsou i ostatní pořadatelé akcí pro aktivně sportující veřejnost.

Zdroj
ČT sport, Za zdravé Česko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články