Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sportovci se během Vánoc těší hlavně na rodiny a klid

Praha - Čeští sportovci se během vánočních svátků těší na setkání s rodinami, kterých si během roku moc neužijí, někteří však čas na lenošení nemají a třeba Martina Sáblíková je tráví nemocná v posteli. Řada je na Vánoce v Česku, biatlonistka Gabriela Soukalová ale zamířila do Rakouska.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová, Špotáková, Hejnová a další. Sportovci přejí šťastné svátky

Rychlobruslařka Sáblíková bere momentálně antibiotika a čeká ji nucená tréninková pauza, neboť je zvyklá trénovat i během Vánoc. "Má to jedinou výhodu, v televizi neprošvihnu žádnou pohádku," usmívala se. "Ještě štěstí, že už mám nakoupené všechny dárky," dodala.

I na Štědrý den vyjedou na led k zápasům KHL čeští hokejisté a bude jich téměř dvacet. Povinnosti čekají třeba i fotbalového brankáře Petra Čecha z londýnského Arsenalu. Volno bude mít jen 24. prosince.

"Vánoce budu trávit v Londýně," řekl gólman, který dva dny po Štědrém dnu bude hrát ligový zápas se Southamptonem. "Takže už o den dříve pojedeme s týmem na hotel. Budu v pracovním procesu. Důležité však je, že Štědrý den budu moci normálně slavit s rodinou. Pak už to bude jen práce," dodal Čech.

Petr Čech
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Příliš volna nebude mít ani judista Lukáš Krpálek. Sice ho nečeká turnaj, ale olympijská medaile ho motivuje do tréninku i během svátků. "Nejprve budeme u mé rodiny na Vysočině, kam se moc těším, protože přes rok nemám moc času vidět rodinu. To je pro mě na Vánocích to nejhezčí, že se mohu vidět s lidmi, které mám rád," líčil Krpálek. Od 25. prosince chce v Praze znovu trénovat a na Silvestra možná s manželkou odjedou na hory.

Ester Ledecká se také těší na klid s rodinou a slané dobroty. "Poslední dobou neděláme cukroví, ale děláme spíš slané tyčinky, říkám tomu slanoví, to mám nejradši," prozradila. "Těším se na to, že uvidím rodinku, že budeme společně buď v Praze, nebo ve Špindlerově Mlýně, to je jedno," řekla.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Házenkář Filip Jícha se po letech konečně podíval na svátky domů. A to nejen proto, že se zotavuje po nedávné operaci. "Měl jsem už dlouho naplánované, že i kdybych byl na kolečkovém křesle, tak letos poletím na svátky domů. To je pro mě moc důležité, protože po deseti letech mám Vánoce doma a volno. Zpět letím až po Silvestru a budu pracovat na rekonvalescenci," popsal plány nejlepší český házenkář.

To basketbalista Tomáš Satoranský si užívá tepla v katalánské metropoli, což vítá celý rok, na Vánoce by ale bral zimu. "Celoročně mi počasí v Barceloně vyhovuje více. Je to příjemnější, že zima je tu na dva měsíce a v malém množství, ale někdy bych se vrátil i k nostalgii mít Vánoce se sněhem. To mi trochu chybí," přiznal.

Stejně jako v posledních letech tráví Vánoce a Silvestr mimo republiku Soukalová, momentálně nejlepší biatlonistka Světového poháru. S přítelem Petrem Koukalem a nejbližšími jsou v Rakousku. "Mám od Ondry Rybáře připravený tréninkový plán, takže mě nečeká povalování. Ale na cukroví také určitě dojde," usmála se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články