Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sportovcem roku se stane spíše sportovkyně

Praha – Zuzana Hejnová, Martina Sáblíková, Gabriela Soukalová nebo snad Ondřej Synek? Kdo se stane Sportovcem roku? Vítěz vzejde z pěti mužů a pěti žen. V týmech se očekává triumf tenistek za obhajobu vítězství ve Fed Cupu. Přímý přenos galavečera vysílá ČT1 a náš web od 21:40.

Mezi desítkou, z níž vybírali členové Klubu sportovních novinářů, je šest mistrů světa. Podle abecedy ji tvoří Hejnová, Jaromír Jágr, loňská vítězka Petra Kvitová, Ondřej Moravec, Jiří Prskavec, Sáblíková, Soukalová, Synek, tenistka Lucie Šafářová a silniční cyklista Zdeněk Štybar. Soupeřkami tenistek v kolektivech jsou fotbalisté za postup na ME a smíšená biatlonová štafeta za titul na mistrovství světa.

Sáblíková je trojnásobnou vítězkou ankety z let 2007, 2009 a 2010, Hejnová vyhrála hlasování předloni, Kvitová v letech 2011 a 2014, v nichž vyhrála Wimbledon. Ženy vyhrály předchozích devět ročníků ankety, jejich éru načala v roce 2006 bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Posledním mužským vítězem byl v roce 2005 Jágr, který se letos do desítky dostal už poosmnácté.

Hejnová se po sezoně ovlivněné zraněními dokázala letos fantasticky vrátit a kromě MS v Pekingu ovládla i konečné pořadí Diamantové ligy. Sáblíková rovněž měla povedený rok, vyhrála mistrovství světa ve víceboji i na tratích 3000 a 5000 metrů. Synek měl zkraje sezony problémy s výkonností, ale nakonec rovněž dokázal na MS vyhrát.

Kromě jednotlivců a kolektivů bude na slavnostním večeru vyhlášen také nejlepší junior a Sportovní legenda roku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články