Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Sportovce čeká univerziáda, mezi česká želízka patří plavci i atleti

Praha - Početná výprava, ve které bude 139 sportovců a celkem přes 200 lidí, bude reprezentovat Českou republiku na blížící se letní univerziádě na Tchaj-wanu. Před dvěma lety v Koreji získali Češi tři zlaté, tři stříbrné a tři bronzové medaile, s podobnou bilancí by vedení výpravy bylo spokojené i letos.

"Naše úspěšnost je z historického pohledu velká. Medaile vozíme prakticky z každé soutěže a věříme, že se nám zadaří i letos. Že to opět cinkne," uvedla předsedkyně České asociace univerzitního sportu (ČAUS) Ivana Ertlová na tiskové konferenci v Praze.

Češi se však tentokrát budou muset obejít bez příspěvku sportovních střelců, kteří se v roce 2015 postarali o tři z devíti medailí. Střelba patří mezi volitelné sporty a organizátoři ji letos do programu nezařadili. "Věříme, že úspěchy střelců nahradí například vzpírání," řekl generální sekretář ČAUS Ladislav Vladyka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Na univerziádu do Tchajpeje odcestuje 139 českých sportovců

Mezi výrazné postavy výpravy by měli patřit plavci Jan Micka a Barbora Závadová nebo atleti Radek Juška, Jan Tesař, Lucie Sekanová a Kristiina Mäki. Netradičně ve dvou sportech, vzpírání a hodu kladivem, se představí Tereza Králová.

Pro plavce budou závody dalším vrcholem sezony po nedávném mistrovství světa v Maďarsku. "Účast na univerziádě je pro mě trochu nakopávající. Byla bych smutná, kdyby sezona skončila závody v Budapešti," uvedla Závadová, které se MS příliš nevydařilo.

"Je to ale poprvé, kdy budu mít dva vrcholy krátce za sebou. Motivovaná jsem však stejně jako na svět, jen to není tak nervózní," dodala jedna ze čtyř sportovkyň, která bude na univerziádě obhajovat medailový úspěch z Kwangdžu.

Micku čeká na akademické akci, která začne 19. srpna, premiéra. V Maďarsku se mu
vcelku dařilo, postoupil do finále patnáctistovky a překonal i český rekord, v
Tchaj-peji však chce uspět více. "Věřím, že moje forma teprve přijde. V
Budapešti nebyla nejlepší, zaplaval jsem jeden závod. Věřil jsem si na víc a
doufám, že teď se to povede," řekl Micka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články