Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sport Foto 2010 – začal devátý ročník výstavy snímků plných emocí

Praha - V Křížové chodbě na Staroměstské radnici byl slavnostně zahájen devátý ročník výstavy Sport Foto 2010, který společně pořádají Český olympijský výbor, Klub sportovních novinářů a pražský magistrát. Prezentaci sportovních fotografií odstartovali při vernisáži mimo jiné předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek a pražský primátor Pavel Bém.

Až do 22. srpna si budou moci návštěvníci prohlédnout velkoformátové fotografie z atletického mistrovství světa objektivem Michala Beránka z deníku Sport, záběry Jiřího Koliše a Herberta Slavíka z olympijských her ve Vancouveru, obrázky ze závodu horských kol Cape Epic 2010 z fotoaparátu Michala Červeného a fotografie pražského fotbalového klubu Bohemians 1905 z dílny Michala Sváčka.

Vystavující legendou je jednašedesátiletý Jiří Pekárek, bývalý fotograf deníku Československý sport nebo redakce časopisu Stadión. Během působení ve Stadiónu spoluzakládal Pekárek v roce 1989 časopis Tenis, který vychází dodnes. Pracoval pro časopisy Sport revue, Fotbal a v roce 1994 byl i u vzniku Týdnu. Posledních deset let pracuje na volné noze.

Součástí výstavy Sport Foto 2010 jsou i vítězné snímky amatérské fotografické soutěže Sport Amatér Foto 2010, která se pravidelně pořádá od roku 2003. Výstava je otevřena denně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články