Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Špicar ovládl nominační závod na kilometr a přiblížil se místu ve čtyřkajaku pro Rio

Račice – Jaké složení bude mít posádka čtyřkajaku na olympiádě v Rio de Janeiru? Na tuto otázku má odpovědět nominační závod v Račicích a velký krok směrem k cestě do Brazílie udělal rychlostní kanoista Jakub Špicar. Dvaadvacetiletý reprezentant jasně vyhrál na kilometru v kategorii K1 a trenér Pavel Hottmar přiznal, že si o místo řekl hodně hlasitě.

Je nám líto, video expirovalo.
Špicar ovládl nominační závod kategorie K1 v Račicích a přiblížil se Riu

Druhý skončil háček posádky Daniel Havel a za ním projeli cílem další členové Lukáš Trefil a Jan Štěrba. Josef Dostál jako vicemistr světa závodit nemusel.

"Byl to pěkný závod, jeli jsme vedle sebe, šlo o to, kdo víc vytuhne. Lépe jsem si rozložil síly," řekl medailista z mistrovství světa i Evropy do 23 let Špicar, který loni na nominačních závodech s Havlem prohrál a skončil druhý. Svou šanci dostat se do posádky medailistů z mistrovství světa a Evropy ale nepřeceňuje. "Nevím, jak to všechno bude. Úkol byl zajet co nejlépe, to jsem splnil," prohlásil.

Havel čekal, že Špicar pojede dobře. "Vrátil mi to ve finiši a oplatil mi minulý rok. Já jsem nejel ideální jízdu. Jeli jsme celou dobu na špičky, ale pak mi trochu odjel dvě stě padesát metrů před cílem. Zkusil jsem finiš na dvoustovce, cítil jsem, že bych přes něj mohl jít, ale najednou jako kdybych narazil do zdi," uvedl Havel.

Reprezentační trenér Pavel Hottmar připustil, že o nominaci Špicara bude uvažovat. "Má špičkovou výkonnost a vyhrál, což asi hodně lidí překvapilo. Je škoda, že nám mezinárodní federace už nedovolí vyjet další místo mezi singlkajakáři na dodatečnou kvalifikaci v Duisburgu," litoval. "Řekl si o místo ve čtyřkajaku výrazně. Teď nechci dělat závěry. Na zkoušení finální posádky pro olympiádu máme tři závody Světového poháru," prohlásil.

Tréninkově závody absolvoval kanoista Martin Fuksa, který jasně vyhrál dvoustovku i kilometr. Na delší trati za ním dojeli Filip Dvořák a Jaroslav Radoň, které čeká na deblkanoi olympijská dokvalifikace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články