Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta versus Slavia, tentokrát v teqballu. S míčem na stole bavili Karabec či Necid

Cíl teqballu? Udržet míč co nejdéle na stole a také útočit. V Praze si tento nový sport vyzkoušeli v "malém derby" současní nebo bývalí hráči Sparty a Slavie. Exhibičního utkání se zúčastnili například Tomáš Necid, dále Adam Karabec a Lukáš Julič, kteří patří Spartě.

Teqball
zdroj: Twitter Teqball - Czech Republic

Teqball je mezi profesionálními fotbalisty značně oblíbený. Rychle pronikl mezi hvězdy světového fotbalu jako jsou Messi, Neymar, Kylian Mbappé nebo Joao Félix, kteří díky němu zdokonalují svoji techniku, ale i myšlení. 

Speciální stůl nechybí ani v tréninkových komplexech velkoklubů, například Tottenhamu či Chelsea. Teď se pomalu dostává teqball do povědomí českých fotbalistů.

"Vždycky jsem si to chtěl vyzkoušet. Vím, že sparťani měli ten stůl na podzim, když jsem tam ještě nebyl. Tak jsem si říkal, že bych to chtěl někdy zkusit, a jsem rád, že to vyšlo dneska," uvedl talentovaný záložník Sparty Karabec.

Je nám líto, video expirovalo.
Karabec, Juliš, Kadlec nebo Necid. Známí fotbalisté si zkusili zápasy v teqballu

Pro řadu hráčů je teqball příjemným zpestřením, třeba i pro Lukáše Juliše, který se těší na návrat do Sparty, za Sigmu už poslední zápasy skupiny o udržení neodehraje.

"Ani pro Olomouc by to nemělo úplně význam, protože tam asi nebudu pokračovat, nebo na začátku určitě ne. Už jsem si sbalil všechny věci, takže se odjedu rozloučit jen s klukama, ale hrát asi nebudu," řekl Juliš.

Na slávistické straně hrál její bývalý forvard Tomáš Necid. Útočník, který dal v kariéře čtyři branky v reprezentaci, si po ukončení smlouvy v nizozemském Den Haagu angažmá hledá.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články