Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Soukup si podmanil MČR v biatlonu na kolečkových lyžích, získal dva tituly

Letohrad – Jaroslav Soukup vyhrál během mistrovství České republiky na kolečkových lyžích oba závody mužské kategorie. Po sobotním sprinterském triumfu nenašel přemožitele ani ve stíhačce. Mezi ženami byla nejrychlejší Veronika Vítková.

Jaroslav Soukup
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Do stíhacího závodu vybíhali biatlonisté podle pořadí ve sprintu, ale v pevných intervalech pěti vteřin. Soukup během čtyř položek minul jen jeden terč na první stojce. "To je pro mě asi nejlepší zpráva z celého závodu, protože jinak jsem prožíval dost velké trápení. Trať tady v Letohradě je kopcovitá, dobrá pro silové typy, ale já jsem spíš technik," poukázal na svoji subtilní postavu.

"V závěru už jsem byl doslova mrtvej, a tak jsem byl rád za náskok, který jsem si předtím vypracoval," dodal. Druhý skončil Slovák Tomáš Hasilla, třetí Lukáš Kristejn, jenž v sobotu ve sprintu vybojoval stříbro. Nepozornost stála medaili Ondřeje Moravce, neboť si popletl pořadí okruhů a zvolil delší variantu.

Vítková startovala třetí za Evou Puskarčíkovou a Slovenkou Paulínou Fialkovou, od třetí položky však vedla. "Obě stojky se mi povedly, zvládla jsem je odstřílet rychle a v rytmu, jako na tréninku," řekla Vítková a uvítala, že v závěru ji nikdo neatakoval. "Na souboj jsem už totiž neměla síly," uznala.

Fialková byla opět druhá, k bronzu se z 12. místa prodrala Gabriela Koukalová. "Přiznám se, že právě nejsem v nejlepším rozpoložení. Mým největším soupeřem je teď nedostatek motivace. Bohužel se trochu dostávám do situace jako po olympiádě v Soči. Současně ale věřím, že každý takový výsledek, jako byl posun ve stíhačce nebo sobotní vítězství v supersprintu, ve mně motivaci opět zažehnou," uvedla Koukalová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články