Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Softbalistky podlehly hvězdnému Japonsku 0:7, čeká je play down

Haarlem - Japonské softbalistky jsou týmem sportovních hvězd, jejichž domácí ligové zápasy sledují na stadionech desetitisíce lidí. Z českého pohledu byl vzájemný souboj na mistrovství světa v Nizozemsku, jako když se meří David s Goliášem. Češky se se soupeřem praly statečně. Stačilo to však jen na relativně milosrdnou prohru 0:7. Nyní je čekají zápasy o umístění. Nejlépe mohou dosáhnout na deváté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistky podlehly hvězdnému Japonsku

Ještě včera večer proběhl zápas Portorika proti Novému Zélandu. Během něj na tribuně čeští fanoušci a hráčky svorně drželi palce karibské zemi. Pokud by Portoričanky zvítězily, pomohly by tím Češkám k postupu do play-off. Byla to poslední naděje. Češky sice mistrovství světa skvěle zahájily, ale na výhry nad silnými soupeři nenavázaly proti Rusku a Novému Zélandu. I když měly vše ve svých rukách, nakonec se mezi nejlepší osmičku turnaje nedostaly.

Mistrovství světa žen v softbalu v Haarlemu (Nizozemsko):

Japonsko - ČR 7:0 po 6. směně.

Konečné pořadí skupiny A: 1. Japonsko 7 zápasů/7 výher, 2. Kanada 7/6, 3. Čína 7/4, 4. Kuba 7/3, 5. ČR 7/3, 6. Nový Zéland 7/3, 7. Rusko 7/2, 8. Portoriko 7/0. Češky nepostoupily do play-off.

Hlavní zprávy