Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Snové loučení rokenrolového veterána Haupta: První titul a zasnoubení

Jihlava - I v malých sportech se mohou odehrát velké příběhy. Jeden takový prožil na mistrovství republiky v akrobatickém rokenrolu Jan Haupt. Jedenačtyřicetiletý veterán na šampionátu ukončil kariéru nejlépe, jak mohl. Dosáhl na svůj první (a poslední) triumf a při vyhlašování vítězů se navíc zasnoubil se svou životní partnerkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Rokenrolový veterán Haupt se rozloučil prvním titulem

Jan Haupt je už několik roků funkcionářem rokenrolového svazu. I když by se tato role k jeho jednačtyřiceti letům věku zdánlivě hodila víc, v zimě si znovu prodloužil kariéru. "Nepřál bych vám vidět, jak vypadá moje vstávání. Bolí mě všechno – ramena, kolena, záda. Ale bylo to úžasných pětadvacet let," říká Jan Haupt.

Posledním závodem pro něj a jeho rokenrolovou partnerku Martinu Metlickou bylo mistrovství republiky v Jihlavě. Spolehlivou akrobacií si vybojovali jasné první místo a byl z toho titul, se kterým Haupt už ani nepočítal. "Tancuji pětadvacet let a za tu dobu jsem titul v kategorii A nezískal. Takže to bylo spíše zbožné přání. Nejsem věřící, ale možná začnu věřit dneska," přiznává novopečený šampion.

A aby toho nebylo málo, při vyhlášení vítězů si splnil další sen. Poklekl před svou životní partnerkou a ta od novopečeného šampiona nabídku k sňatku přijala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články