Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Směr Hobart vyrazilo 85 jachet, do čela se brzy dostal loňský šampion Comanche

Boj s počasím, vlnami, velkou vzdáleností a soupeři. To je tradiční regata ze Sydney do Hobartu. Vstříc 1170 kilometrům vyrazilo 85 posádek, z nichž nejrychlejší start měla jachta Black Jack, pak ji ale předstihly loni vítězná Comanche a Wild Oats XI, v popředí závodu se drží ještě Infotrack. Nejrychlejší lodě jsou očekávány v cíli ve čtvrtek večer.

Jachta Comanche
zdroj: ČTK/AP/ autor: Rick Rycroft

V 74. ročníku slavné regaty se znovu opakuje souboj Comanche s osminásobnou vítězkou Wild Oats XI, který loni skončil až dlouho po závodě penalizací vítězné jachty. Wild Oats XI doplula do cíle v rekordním čase, ale dodatečně byla potrestána přičtením jedné hodiny za nebezpečný manévr brzy po startu. Z triumfu se tak radovala posádka Comanche, která po 16 hodinách plavby vedla i letos.

Účastníci závodu si před startem připomněli dvacáté výročí tragické regaty, při níž v bouři zahynulo šest námořníků. Počasí je tentokrát poměrně příznivé, zatím odstoupily čtyři jachty. Závodu se poprvé účastní ryze ženská posádka na lodi Wild Oats X, která pluje na šestém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
V závodu Sydney-Hobart bojují o prvenství stejné jachty jako loni
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články