Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Slováci prokázali více přesnosti a po nájezdech postupují do finále

Pardubice – Až penaltový rozstřel musel rozsoudit české a slovenské hokejbalisty. Více přesnosti v něm prokázali druzí jmenovaní, kteří po výhře 1:0 postoupili do finále světového šampionátu. Rozhodující branku dal Tomáš Svitana. Slováky ve finále čeká Kanada.

Utkání Česko – Slovensko
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Zápas byl z obou stran bohatý na šance, branky ale nepřicházely. Na rozdíl od čtvrtfinálového duelu českých hokejblaistů s Indy, kde padl v závěrečných čtyřech minutách stejný počet branek, se síťka ani na jedné straně nerozvlnila, a to ani během dlouhé české přesilovky v posledních minutách třetí třetiny.

Na řadu tak přišlo prodloužení, ani to však – několika kritickým momentům na obou stranách a tyčce Jana Pospíšila několik sekund před sirénou navzdory – branku nepřineslo. V nájezdech byly Češi v kritické pozici, proměnili ale potřebnou pátou sérii a nájezdový maraton pokračoval. Až v sedmé sérii se na slovenské straně prosadil Tomáš Svitana a rozhodl o postupu sebe a svých spoluhráčů do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Penaltový rozstřel v utkání Česko - Slovensko

ČR - Slovensko 0:1 po sam. nájezdech

Branka: rozhodující nájezd Svitana. Rozhodčí: Berezitzky (Kan.), Friedli (Švýc.). Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 7592.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články