Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slater byl vyhlášen surfařským šampionem omylem

San Francisco - Legendární surfař Kelly Slater byl omylem vyhlášen pojedenácté mistrem světa. Organizátoři profesionální ASP World Tour mu předali pohár pro šampiona s velkou slávou ve středu v San Francisku poté, co zvítězil v třetím kole soutěže Rip Curl Pro Search. Další triumf devětatřicetileté hvězdy oslavovaly na kalifornské pláži tisíce fanoušků, kteří nosili Slatera na ramenou, ale v sobotu pořadatelé přiznali chybu v propočtech. "Je to naše chyba," uvedl manažer seriálu Renato Hickel a omluvil se Slaterovi i všem fanouškům.

Kelly Slater
zdroj: Quiksilver autor: Steve Sherman

Americký surfař, který získal první titul už v roce 1992, musí vyhrát ještě ve čtvrtém nebo pátém kole soutěže v San Francisku, jež se koná do pátku 11. listopadu. Triumfu v šampionátu se dočká v předstihu také v případě, že jeho rival Owen Wright z Austrálie v Kalifornii nedokáže zvítězit. Pokud by se tak stalo, rozhodla by o titulu definitivně až poslední zastávka seriálu na Havaji. Může dojít i k tomu, že oba budou mít stejně bodů, pak by následoval dodatečný souboj mezi nimi.

Podle zámořských médií to byl sám Slater, kdo na chybu přišel. "Klobouky zpátky, ještě jsem nevyhrál," uvedl na Twitteru rodák z Floridy, který surfováním vydělal jen na prémiích přes tři miliony dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články