Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slalomáři zpět v pražské Troji. Bojuje se o poslední místa pro MS

Praha - Minulý rok se kvůli mistrovství světa světový pohár v pražské Troji nekonal, nyní se tak vrací po roční pauze. Za účasti české slalomářské špičky se rozhodne mimo jiné o tom, kdo si zajistí poslední místa v reprezentačním týmu pro zářijový šampionát v americkém Deep Creeku. Přímý přenos závodů sledujte od 8:55 na ČT sport a našem webu, přenos pak bude pokračovat od 14:55 exkluzivně na webu.

Sport
zdroj: ČT4

Organizátoři se stále potýkají s nekončícími problémy se stavbou tunelu Blanka, který z okolí areálu dělá staveniště. "Navíc nám tam dnes překopli kabel, takže jsme bez elektriky. To se nám tam stává několikrát do roka. Tak snad to rychle opraví," řekl šéf organizačního výboru Jiří Rohan. "Ale závod proběhne na dobré úrovni, přijede drtivá většina závodníků ze světové špičky," prohlásil před dvanáctým trojským závodem SP v historii.

Šanci dostat se do týmu by tak měl i kanoista Stanislav Ježek, který letos po dlouhých letech z reprezentace vypadl. "Já klukům držím palce," ujistil Ježek, ale připustil, že by na MS rád jel. "Je to trať, na které jsem nikdy nebyl, a to jsem za ty roky objel kdeco. Je to jako nová sjezdovka pro lyžaře. Ale nejdřív počkám, jak to dopadne o víkendu," prohlásil sedmatřicetiletý slalomář.

Stanislav Ježek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

I proto většinu svojí energie věnoval jako jedna z klíčových osob organizování závodu. "Mám aspoň o jednu starost méně, nemusím si dávat pozor, kdy je trénink, kdy musím jít závodit. Ale je fakt, že se mi teď nikdo neostýchá toho naložit víc," uznal Ježek. Na kanálu vyrůstal, takže ho neúčast v závodu bude trochu mrzet. Ale když bude po víkendu vidět, že má ještě šanci, vrhne se do toho naplno. "Tak to si budu pamatovat. Honil jsem ho, ale moc se nedal," reagoval jeho kouč Rohan.

Z českého týmu budou mít největší šance na úspěch kajakáři - dvojnásobný mistr Evropy Jiří Prskavec a vicemistr Evropy Vít Přindiš. "Po dvou závodech SP jsem cítil, že ta forma po ME trochu odešla. Takže chci do finále, tam už se může stát cokoliv," uvedl Prskavec. "Máme výhodu domácí tratě, ale finále se pořád cení," přidal se Přindiš.

Štěpánka Hilgertová
zdroj: ČTK autor: Jan Koller

Mezi desítku chce také Štěpánka Hilgertová, která jako aktivní závodnice zažila všechny pražské závody SP i obě mistrovství světa a v týmu je nepřetržitě už 27 let. Po náročném úvodu sezony ale trochu cítí únavu. "Takže hlavně, že to je doma. V Troji všichni závodíme rádi, znalost trati je určitě výhoda. Když to zvořu v Tacenu, tak to tolik nebolí, než kdyby se mi to nepovedlo tady," prohlásila.

Kajakářka Veronika Vojtová, kanoisté Lukáš Rohan, Jan Mašek a deblkanoisté Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm se na nedávném ME ve Vídni nedostali do finálové desítky, což je podmínka účasti na MS. Nyní budou mít poslední šanci, jinak je čeká dodatečný nominační závod v polovině července v Českých Budějovicích.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články