Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slalomář Hilgert v Seu nezopakuje úspěch z Troji

Seu d'Urgell (Španělsko) - Kajakář Luboš Hilgert nebude mít možnost zopakovat druhé místo, které vybojoval před týdnem v pražské Troji. Jako jediný z českých reprezentantů zůstal pod dnešní kvalifikaci před branami semifinále ve druhém závodu Světového poháru ve vodním slalomu ve španělském Seu d'Urgell. Dosažený čas by mu sice na postup mezi čtyřicet nejlepších bohatě stačil, ale čtyřsekundová penalizace za dva dotyky branek ho v nejnabitější kategorii odsunula až na konec první padesátky.

Matka Luboše Hilgerta Štěpánka, jež v Praze skončila třetí, postoupila bez problémů. Rychlejší jízdu předvedla jen domácí Maialen Chourrautová. Také Marie Řihošková a Irena Pavelková se vešly do elitní desítky.

Kanoista Stanislav Ježek kvalifikaci dokonce vyhrál, z 18. místa postoupil překvapivý vítěz z Prahy Michal Jáně. Semifinále pojede i Jan Mašek stejně jako kajakáři Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek i všechny tři deblové posádky Lukáš Přinda s Janem Havlíčkem, Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm a Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, kteří v první kvalifikační jízdě neprojeli jednu z branek.

V nové ženské disciplíně C1 ženy postoupila třetím časem Kateřina Hošková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články