Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Skateboardista Habanec skončil pátý na ME. Beru to jako největší úspěch roku, prohlásil

Skateboardista Maxim Habanec obsadil páté místo na mistrovství Evropy v Nižním Novgorodu. Další čeští závodníci na prvním oficiálním šampionátu kontinentu v disciplíně street skončili v semifinále nebo v kvalifikaci.

Skateboarding - ilustrační foto
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Habanec zvládl semifinálovou jízdu a postoupil do osmičlenného finále, kde nestačil na čtveřici skateboardistů. Zlato v Rusku vybojoval Francouz Vincent Milou.

"Semifinále mi vyšlo naprosto podle představ, dnes jsem, bohužel, nedokázal zopakovat první dvě jízdy, ale vše se mi podařilo zachránit v trikové sekci. Kdyby se mi povedlo získat více bodů z jízd, mohlo být umístění lepší, ale s výsledkem jsem spokojený a beru to jako největší úspěch letošního roku," uvedl Habanec, který zůstává ve hře o účast na olympijských hrách v Tokiu v příštím roce. Tam bude mít skateboarding premiéru.

Druhý nejlepší český závodník Martin Pek celkově skončil šestnáctý, reprezentační nováček Štěpán Bareš bral 25. místo, Jan Navrátil dojel dvaatřicátý a Tomáš Vintr, který neprošel kvalifikací, obsadil 39. pozici. Nejlepší ženou ME byla Nizozemka Keet Oldenbeuvingová.

Mistrovství Evropy ve skateboardingu v Rusku (street):

Muži: 1. Milou (Fr.), 2. Cruysberghs (Belg.), 3. Ojanen (Fin.), 4. Macaré (Niz.), 5. Habanec (ČR), ...16. Pek, 25. Bareš, 32. Navrátil, 39. Vintr (všichni ČR).

Ženy: 1. Oldenbeuvingová (Niz.), 2. Bruggemanová (Belg.), 3. Zwetslootová (Niz.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články