Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sinners se na ovládnutí eLeague nadřeli, v Dotě dominovali úřadující šampioni

Na trůnu pro vítěze Sazka eLeague ve hrách Counter-Strike: Global Offensive (zkráceně CS:GO) a Dota2 se nic nezměnilo. Jeden z největších esportových domácích turnajů, který se konal v pražských Letňanech před živým publikem, ovládli Sinners a Hippomaniacs.

Vítězný tým Sinners
zdroj: ČT

V rámci turnaje v CS:GO nechyběla v Letňanech kompletní česká i slovenská špička, která se utkala o čtvrtý titul.

Jasnými favority turnaje byli od počátku hráči liberecké organizace Sinners. Ti podávali výborné výkony již od prvního turnaje v sérii eLeague. Příchod nejúspěšnějšího českého hráče Tomáše Šťastného vystupujícího pod přezdívkou "oskar" však jejich ambice povýšil na mezinárodní úroveň. Před turnajem se Šťastný nechal slyšet, že si od play-off neslibuje nic než demolici svých soupeřů a také že neočekává vyrovnané zápasy. Situace ovšem nebyla ani zdaleka tak jasná, jak slovo demolice naznačuje.

V semifinále se proti Sinners v zápase na dvě vítězné hry postavili současní mistři Slovenska hrající pod organizací eSuba. Ti si v obou hrách nahnali náskok před současnými českými jedničkami, Sinners se ovšem pokaždé podařilo deficit snížit a vyjít ze zápasu vítězně.

Ještě těsnější bylo finále proti slovenským Enterprise. Ti dokázali vyhrát v první hře, což znamenalo, že Sinners dělil od prohry jediný další prohraný zápas a pro turnajové vítězství museli vyhrát dvě následující hry v řadě. Díky výborným výkonům Jindřicha "Zedko" Chyby či Adama "Neofrag" Zouhara se ani toto úskalí nestalo nepřekonatelným. Sinners se tak počtvrté v řadě mohou pyšnit titulem šampionů Sazka eLeague a na této turnajové sérii zůstávají neporaženi.

Hippomaniacs zvládli situaci i po změně týmu

Dota2 patří mezi hry spadající do žánru MOBA. Dva týmy po pěti hráčích si vyberou postavy s unikátními schopnostmi a pomocí nich se snaží zničit nepřátelskou základnu dřív, než se to povede soupeři. V tomto titulu se ve finálovém utkání podzimní části představili Hippomaniacs, obhájci titulu z jara, a eSuba, zástupce největší české esportové organizace a vítěz předminulé sezony.

Za jasné favority byli považování Hippomaniacs vzhledem k jejich účasti na několika mezinárodních turnajích, kde dokázali porazit i papírově mnohem silnější celky. Ačkoli před začátkem podzimní sezony přišli o zkušeného kapitána, podařilo se Hippomaniacs obměnit sestavu a udržet formu.

Svou roli naplnili s naprostým přehledem, k menším problémům na jejich straně došlo až v rozhodující třetí hře. Nakonec i tu dotáhli do vítězného konce a odnesli si trofej pro celkového vítěze Sazka eLeague po výsledku 3:0 na zápasy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články