Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Šikulová ukončila kariéru. Teď bude trénovat mladé talenty

Brno - Jako vicemistryně republiky v družstvech se se sportovní kariérou rozloučila Jana Šikulová. Jediná česká gymnastka, která získala medaili na evropském šampionátu od osmdesátých let, se nyní chystá na trenérskou dráhu.

Je nám líto, video expirovalo.
Gymnastka Šikulová ukončila kariéru. Teď bude trénovat mladé talenty

Královna českých bradel bude na bílé ruce od magnesia už jen vzpomínat. Poslední bodované sestavy předvedla v Brně, kde svou gymnastickou kariéru začala. "Bylo to úžasné si tu zacvičit, strašně jsem se na to těšila. Je to den, na který nikdy nezapomenu. Loučení bylo moc krásné," řekla Šikulová.

Jedna z nejvýraznějších tváří poslední dekády nechyběla na posledních jedenácti evropských šampionátech a sedmi mistrovství světa. Kromě několika zlatých medailí ze světových pohárů má na kontě největší úspěch české gymnastiky za poslední tři desetiletí, kdy se stala vicemistryní Evropy. Své umění ale nikdy nepředvedla pod pěti kruhy. "Bylo to mým sněm, ale bohužel to dvakrát nevyšlo," uvedla Šikulová. Návrat na žíněnky nyní plánuje v roli trenérky. Ve Švýcarsku se bude věnovat mladým nadějím.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články