Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Shamalgan je Koněm roku

Prostějov - Ryzák Shamalgan zvítězil v anketě Jockey Clubu o Koně roku v České republice a získal již druhé ocenění za uplynulou sezonu. Svěřenec trenéra Arslangireje Šavujeva byl už v listopadu zvolen nejlepším dostihovým koněm roku 2010 v anketě čtenářů dostihového časopisu a serveru Paddock Revue.

Shamalgan byl dnes v Prostějově vyhlášen také nejlepším tříletým hřebcem loňské sezony. Loni se prosadil na francouzských drahách. Přestože tam nevyhrál, jeho umístění ve francouzské Velké jarní ceně je zřejmě nejcennějším výsledkem českého koně na mezinárodní scéně v historii.

Dva tituly získali další tři koně. Mariydi, svěřenec trenéra Tomáše Šatry, dominoval anketě o nejlepšího vytrvalce a nejlepšího staršího koně sezony. Nejlepší tříletou klisnou a nejlepší mílařkou je Corcovada (trenér Václav Luka mladší). Line Honey (trenér Radim Bodlák) je nejlepším sprinterem a nejlepším koněm českého chovu.

Po jednom titulu mají Chardonney Tcheque (nejlepší dvouletý kůň), Matter for Love (dvouletá klisna), Royal Mougins (proutěné překážky) a Tiumen (steeplechase).

Ocenění za dlouhodobý přínos dostihům obdržel šéf pardubického Dostihového spolku Miroslav Petráň.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články