Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sestry Antošovy skončily ve světovém poháru druhé

Lucern (Švýcarsko) - Skifař Ondřej Synek se stal neporaženým králem letošního světového poháru. Stejně jako v Bledu a v Mnichově ani dnes v Lucernu nenašel přemožitele a popáté v kariéře mohl pozvednout nad hlavu pohárovou trofej. Demonstroval tak skvělou formu, která by měla gradovat ziskem vytoužené zlaté medaile na listopadovém mistrovství světa na Novém Zélandu. Na stupně vítězů v Lucernu vystoupila i skifařka Miroslava Knapková. Po absenci v Bledu, zaviněné vleklými zdravotními problémy, a čtvrtém místě v Mnichově potvrdila roli spolufavoritky a nestačila jen na běloruskou legendu a šestinásobnou mistryni světa Jekatěrinu Karstenovou-Chodotovičovou. Celkové druhé místo ve SP pak oslavily ve dvojskifu sestry Lenka a Jitka Antošovy, dnes čtvrté.

Stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu a třetí muž z loňského MS Synek ani dnes nedal soupeřům šanci. Celkové prvenství měl jisté už postupem do finále, neboť jeho nejbližší pronásledovatel Němec Marcel Hacker ve Švýcarsku nestartoval kvůli poranění žeber. 

Synek prakticky i dnes triumfoval stejně jako v předchozích dvou pohárových regatách stylem start-cíl. Na prvním mezičase byl sice těsně druhý, ale v polovině už měl vteřinový náskok a na druhém kilometru ho už jen zvyšoval. SP vyhrál už v letech 2003, 2005, 2007 a 2008. Druhý dnes skončil Brit Alan Campbell, třetí Novozélanďan Mahe Drysdale.


Knapková se znovu musela sklonit před Běloruskou Karstenovou-Chodotovičovou, kterou dokázala porazit vůbec poprvé až loni, kdy vyhrála podruhé v kariéře světový pohár celkově. Dnes ji donutila jet naplno a prohrála s ní o 2,3 sekundy.

Sestry Antošovy korunovaly vydařenou pohárovou sezonu celkovým stříbrem, po dvou čtvrtých místech a druhém z Mnichova nasbíraly 14 bodů. Ke konečné druhé příčce za suverénními Britkami Annou Watkinsovou a Katherinou Graingerovou jim dnes pomohla absence Číňanek. Zbývající česká loď ve finále A, mužský dvojskif Petr Vitásek, David Jirka, skončila šestá a zaznamenala nejlepší letošní výsledek.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články