Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sestry Antošovy postoupily na veslařském MS do finále dvojskifu

Hamilton - České reprezentantky Lenka a Jitka Antošovy postoupily na veslařském mistrovství světa na Novém Zélandu do finále dvojskifu. Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše obsadily v opravné jízdě druhé místo a stejně jako před rokem tak nebudou chybět v bojích o
světové medaile. Sestry Antošovy sice nezvládly své úvodní vystoupení na jezeře Karapiro, dnes ale podaly mnohem lepší výkon. Pozici mezi dvojicí postupujících lodí kontrolovaly od startu, na úvodním mezičase byly dokonce první.

Poté je sice předstihl dvojskif USA ve složení Stesha Carleová, Kathleen Bertková, ale do finále Češky postoupily bez větších problémů. Před třetími Číňankami Pin Tchang a Liang Tchien měly v cíly náskok přes pět sekund.

"Určitě to nebereme tak, že bychom měli postupem splněno. Ještě zabojujeme o medaili," řekl Radiožurnálu trenér Lukš, který přichystal veslařkám postupovou prémii: výlet do světoznámé termální oblasti Rotorua, vzdálené od dějiště MS jen něco přes hodinu jízdy.

Předešlé problémy sesterské dvojice podle něj souvisely s potížemi s lodí. "Trable se s námi táhly od mistrovství Evropy, kde jsme museli startovat na záložní lodi, jelikož tu závodní jsme museli poslat na Nový Zéland v předstihu. Jenže náhradní loď nejela, chovala se úplně jinak, a to se přeneslo na děvčata i na mě," vysvětlil Lukš.

Ve čtvrtek budou o postup do finále bojovat skifaři Ondřej Synek, Miroslava Knapková a v pátek mužský dvojskif David Jirka, Petr Vitásek. Sestry Antošovy čeká finále v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články