Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sestrám Satkovým sedí divoká voda v Rakousku, do sbírky přidaly pět titulů

Mur (Rakousko) - Satkovým divoký Mur sedí. Juniorka Gabriela v Rakousku vyjela na divoké vodě dvě zlata a stříbro, její sestra Martina přidala do rodinné sbírky tři tituly a jeden bronz v třiadvacítkách.

Martina Satková
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Já mám ráda ten adrenalin, ty těžké pasáže, vyhýbat se těm vlnám, snažit se najít tu nejpříjemnější trasu," uvedla Martina Satková. Kromě sester Satkových startuje na mistrovství světa i starší bratr Adam, přitom k vodě se Satkovi dostali vlastně náhodou.

"Začalo to tím, že jsme jezdili na vodu jako turisti a taťka mně potom koupil sjezďáka jako první loď," prozradil Adam Satke. Martina Satková a její mladší sestra Gabriela momentálně sbírají tituly ve sjezdu, před týdnem ale braly medaile z mistrovství světa ve slalomu a to je univerzálnost, která ve světě nemá obdoby.

"Možná někteří spoléhají na to, že budeme unavenější, ale já si myslím, že většina lidí nás spíše jenom obdivuje," dodala Gabriela Satková. Rodinná medailová bilance se na Muru může zvýraznit zítra, kdy šampionát uzavřou závody ve sprintu.

Je nám líto, video expirovalo.
Satkovi sbírají na divoké vodě jednu medaili za druhou
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články