Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šermířský talent Totušek uspěl na Sokol Cupu. Povzbudil jej i zraněný Choupenitch

Brno hostilo největší mezinárodní šermířský turnaj v České republice: Sokol Cup. Na planši se prosadili i domácí reprezentanti. Nejmladší z nich Marek Totušek dokonce získal bronz, čímž potěšil i přihlížejícího Alexandera Choupenitche.

Je nám líto, video expirovalo.
Talent Totušek si vyšermoval cenný bronz

Mužský turnaj ve fleretu přilákal pětasedmdesát šermířů z dvanácti zemí. V mezinárodní konkurenci se sedmnáctiletý Marek Totušek neztratil. Kadet z Bystřice nad Pernštejnem se prošermoval až k cenné bronzové medaili.

"Jsem rád, že jsem se dostal tak daleko a ještě vylepšil (výkon) oproti minulému roku. Doufám, že příští rok to půjde ještě dál," svěřila se naděje domácího šermu České televizi. Totuškův výkon se líbil i jeho zkušenějšímu kolegovi Alexanderu Choupenitchovi.

Českému olympionikovi zabránilo ve startu poranění paty. Před ním je přitom olympijská kvalifikace, pro niž musí sbírat důležité body. "Forma stoupá. Kvalifikace na OH začíná až v květnu a v mém případě to znamená, že musím co nejlépe dopadat na závodech a co nejblíž se přiblížit světové špičce," je si vědom Choupenitch.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články