Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Semifinále si zahrají Kanaďané, Češi prohráli 5:6

Pardubice - Národní výběr se v posledním utkání skupinové fáze světového šampionátu IIHF střetl s Velkou Británií, kterou porazil 7:1 a pošetřil síly do čtvrtfinále. Jenže tým vedený Petrem Hemským hrál s reprezentací Kanady vyrovnanou partii, kterou musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl lepší výběr javorových listů, který zvítězil 6:5 a podívá se do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále MS inlinistů Česko - Kanada

Svěřencům trenéra Petra Hemského nestačilo ve čtvrtfinále ani vedení 3:1 a 4:2. V druhé čtvrtině navíc cítili křivdu kvůli rozhodnutí sudích, kteří neuznali podle všeho regulérní gól Šima. Puk podle arbitrů nepřešel brankovou čáru. "Nechápu, proč na turnaji nejsou videorozhodčí. V takhle důležitých utkáních to může být rozhodující," řekl asistent českého trenéra Jan Procházka.

Kanaďanům se podařilo třemi brankami za sebou otočit skóre na 5:4, nicméně Češi se oklepali a Šebek svým druhým gólem večera poslal zápas do prodloužení.

V něm branka nepadla a muselo se rozhodnout v samostatných nájezdech. Jediným úspěšným českým exekutorem byl hráč zápasu Šebek, na straně Kanady překonali zkušeného Salfického Woods a Terry.

České hokejisty tak čeká boj o páté až osmé místo, jejich pátečním soupeřem bude Británie. V semifinále se v regionálních derby utkají USA s Kanadou a Finsko se Švédskem.

Kanada - ČR 6:5 po sam. nájezdech (0:1, 1:2, 1:0, 3:2 - 0:0)

Branky: 32. a rozhodující sam. nájezd Terry, 14. Sheen, 38. Baumgartner, 42. Hammond, 43. Woods - 38. a 45. Šebek 12. Kameš, 21. Šimo, 23. Šenkeřík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články